torsdag 26 november 2015

Självcensuren kryper in i själen

           Min sambo /särbo och jag var på teater i förrgår kväll .Det var Sven Wollters avskedsföreställning,ett lättviktigt stycke som handlade om en äldre man och hans dotter som flyttar till ett hus någonstans i Norrland för att få lugn och ro. De får genast besök av grannen Lillemor ,spelad av Siv Malmqvist. Hon uttrycker viss besvikelse över att det inte var katoliker (!) flyttat in .De brukar ju skaffa så många barn. Vadå katoliker? Förmodligen menade man från början muslimer,men det hade kanske varit riskabelt att skoja om muslimer.Katoliker går bättre.
                   Jag ser på TV att i Novus senaste mätning ligger S. på rekordlåga nivåer,och alliansen skulle få majoritet om det vore val nu. Det enda parti som ökat kraftigt är SD. Nu kan man ju tycka vad man vill om detta,men det är tydligt att man inte vinner väljarnas förtroende med att i det längsta försöka förneka det som är uppenbart för alla,utom för journalister.
                 Jag läser E-tidningen och Hela Hälsingland .Samma gamla floskler från redaktör Lilian Sjölund . Insändarsidan tycks vara noggrant filtrerad ty det som står att läsa där likna nu mest den gamla tidens insändare under signaturen vän av ordning .d.v.s saker som de flesta inte bryr sig så mycket om .Återstår sporten och dödsannonserna. Idag är det i bloggarna man får veta något nytt och intressant. Framför allt Johan Westerholms "Ledarsida" Den skulle man inte kunna vara utan dessa turbulenta dagar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar