torsdag 19 november 2015

I terrorns tid

Leif Karlsson  alias Abd al haq kielan

                            I dessa dagar satsar SVT på de gamla välkända dokumentärerna om de stora diktatorerna  på 1900-talet dvs Stalin och Hitler .Nu har man också färglagt de gamla svartvita dokumentärerna.Man får ju aldrig nog av att se det dramatiska skeendet mellan 1914-1945. 

           Frågan är om vi kan lära oss något idag av de erfarenheter vi gjort under de mörka decennierna. Ofta återkommer man till Hitlers Mein Kampff (min kamp) och påminner om att mycket få klarade av att läsa denna oerhört tråkiga skrift. Hade man gjort det skulle man förstått vad som komma skulle. Å andra sidan är ju allt en fråga om tolkning. Hitler skriver ingenstans att judarna ska utrotas i stora fabriker. Å andra sidan är ju dödslägren en logisk följd av Hitlers idéer. 

                     Idag är det ju den islamiska terrorismen som är ämnet för dagen . Det känns nästan onödigt att kommentera det som sker ,på grund av det starka mediaflödet .Jag kan dock inte annnat är reagera på den vita fläcken eller elefanten i rummet ,nämligen religionen Islam . Läser man Koranen ,så, finner  man snart att alla IS idéer finns där .Det är en veritabel handbok i Jihadkrig. 
              Nu går knappast en dag utan att man får se den svenske islamkonvertiten Leif Karlsson ,mer känd som Abd al haq Quelan i TV-kanalernas morgonsoffor. Han får representera den milda och moderata formen av Islam och förklara hur det kommer sig att unga muslimer radikaliseras och går med i terrorgrupper. Som vanligt handlar det om unga män som är frustrerade och marginaliserade i samhället. Som iman  ser då Leif Karlsson som sitt uppdrag att förklara för dessa unga muslimer vad religionen handlar om . Inte ett ögonblick tar man upp vad som faktiskt står i Koranen och att dagens våldsamheter är en logisk följd av detta på samma sätt som Hitlers idéer finns sammanfattade  i Mein Kampff. 
              Jag blir bara så trött.Ofta har jag undrat vad som ska behöva hända egentligen innan man vaknar till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar