torsdag 28 januari 2016

Blåsigt på toppen.

Anneli Nordström
Att göra karriär utan att ha gått i skola en stor del av sitt liv är svårt idag. Även för s.k .relativt lågavlönade arbeten utan alltför hög status måste man idag ha minst studenten. Ändå finns det vissa möjligheter om man ger sig in på  den fackliga eller politiska banan. Nu är ju inte fackliga och politiska uppdrag tjänster man söker i sedvanlig ordning,utan det är förtroendeuppdrag som man får därför att andra tycker man är en lämplig representant för en yrkesgrupp eller allmänheten. Det har dock sina risker .Om man ställer fram en stege och ber någon klättra upp finns det möjlighet att dra bort stegen när som helst,och ju högre man klättrat desto ondare gör det när man faller ner. 
                    Eftersom inte ett förtroendeuppdrag är ett yrke i vanlig mening har man kanske inte så mycket att falla tillbaka på när man varit borta från sitt vanliga arbete i många år.
              Nu har det till de borgerliga ledarskribenternas stora förtjusning uppdagats att det skett en del olämpligheter i Kommunalarbetarförbundets topp .Det handlar om lyxiga middagar med lättklädda damer och tvivelaktiga lägenhetsuthyrningar.Som ordförande har Anneli Nordström det yttersta ansvaret även om det handlar om en kultur som har rötter långt tillbaka. Nu slipper våra ledarskribenter ständigt förhålla sig till bråk på flyktingförläggningar och sexuella trakasserier på offentliga platser.Man kan ju tycka att den högsta ledningen i Sveriges största fackförbund borde ha lärt av tidigare händelser att man  måste tänka sig för,och att det som de själva tycker är rimligt och rätt oskyldigt är djupt omoraliskt från andra synvinklar. Dessutom bedöms nog fackförbund med en annan måttstock är många andra organisationer.
                               Vem är då Anneli Nordström? Enligt Wikipedia är hon barnskötare till yrket ,kommer från Halmstad från början och arbetat fackligt och politiskt sedan 1974. Hon flyttade tidigt till Norrland och har varit kommunalråd i Wilhelmina och även suttit i Landstinget. På 80-talet arbetade hon centralt inom Kommunal.2001blev hon vice ordförande i Kommunal och efter 2010 förbundsordförande i Sveriges största fackförbund. 
                      Av allt att döma har hon gått från klarhet till klarhet och hons skulle inte ha nått den höga post hon hade utan att några hade tyckt att hon gjorde ett bra jobb.
                  Som bekant kan du göra 9 bra saker men om du gör bort dig den 10:e gången är det det som räknas. När nu alla slitna undersköterskor vill se hennes huvud på ett fat och lämna facket bör man kanske fråga sig om hon gjort ett bra jobb och tillgodosett medlemmarnas intressen.  Vår ledarskribent på Hela Hälsingland Lilian Sjölund kräver att Nordström genast ska avgå. Nu har väl inte LIlian Sjölund mandat att ställa sådana krav.Hon tillhör väl inte Kommunal.
                  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar